Drie gouden visual merchandising tips

Een goed product verkoopt zichzelf. En een ervaren verkoper is voldoende voor een goede verkoop. Maar toch pas je beter op voor deze twee valkuilen. Want naast een goed product en een goede verkoper, is visual merchandising een belangrijk aspect. En het presenteren van producten is daar alvast één onderdeel van. Jouw winkelpresentatie is als het ware een soort van extra verkoopmedewerker. Ben je klaar om jouw omzet te stimuleren met een optimale winkelinrichting? Volg dan zeker mijn visual merchandising tips op.

Speel in op de behoeften van het moment

Laat je winkelpresentatie inspelen op de actuele behoeften. Producten die een klant op dat moment van het jaar nodig heeft. Denk hierbij aan kaarsen in de winter, planten in de lente of benodigdheden om bijvoorbeeld confituur te maken in de herfst. Reik ideeën aan door de presentatieplekken zodanig samen te stellen met producten die bij elkaar horen. Zo stimuleer je subtiel extra aankopen.

Zorg voor voldoende vitaliteit

Een eenvoudige manier om meer te verkopen, zonder een nieuwe voorraad binnen te halen, is door jouw winkelpresentatie regelmatig te veranderen. Vitaliteit is belangrijk, want als jij niet meer let op jouw inrichting, dan doet de klant dat ook niet meer. Zorg dat er altijd iets nieuws te ontdekken is. Zo lok je jouw klanten meerdere keren per jaar terug.

visual merchandising tips
visual merchandising tips

Speel in op de seizoenen en actualiteit

Door in te spelen op de seizoenen zorg je voor een aangename winkelsfeer en prikkel je jouw klanten om te kopen. Dat kan op veel verschillende manieren. Zet in de lente in op pastelkleuren en planten. In de zomer kan je kiezen voor hevige kleuren en het creëren van een vakantiegevoel. Maak ook gebruik van de verschillende feestdagen zoals Kerstmis, Moederdag, Pasen, carnaval of Valentijnsdag. Is er iets actueels, zoals het WK voetbal of de eerste zonnestralen? Speel hier dan onmiddellijk op in.

Meer nodig dan deze visual merchandising tips?

Vind je mijn visual merchandising tips heel handig, maar werk je toch liever samen met een ervaren visual merchandiser? Dan ben je bij mvw merchandising & styling aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op en ik luister met plezier naar jouw verwachtingen. Zo kan ik je alvast helpen om jouw ideale vitaliteitskalender en retroplanning op te stellen.

Scroll naar top