Hoe pak je homestaging het best aan?

Met homestaging of vastgoedstyling benadruk je de sterke punten van een woning om deze sneller te kunnen verkopen. Klinkt makkelijk. Maar er komt heel wat bij kijken om deze verkooptechniek goed uit te voeren. Neem dus nog even de tijd om verder te lezen en ontdek hoe je homestaging het best aanpakt. 

Analyseer de locatie

Elke woning heeft zijn eigen karakter en pluspunten. Voor je dus aan de slag gaat, is het belangrijk om jezelf deze vragen te stellen:

  • Wat is de grootste troef van deze woning? En hoe speel ik deze uit?
  • Wat zijn de (verbeter)mogelijkheden en uitdagingen?
  • Welke zaken zet ik in de kijker of net niet?

Zodra je dit alles goed in kaart hebt, kan je concreet op zoek gaan naar de juiste meubels en accessoires om de woning gezellig in te richten.

Verwijder overbodige elementen

Toch wel een heel belangrijke stap voordat je aan de inrichting begint: het verwijderen van alles wat overbodig is. In heel veel woningen staan er ontzettend veel spullen die een rommelige indruk geven. Durf dus te ‘ontspullen’. Je creëert er niet alleen een ordelijke indruk mee maar het geeft ook een gevoel van rust. Iets waar iedereen toch wel naar verlangt in de zoektocht naar een nieuw huis.

Voeg details toe

En uiteraard zit het ‘m in de details. Ook bij homestaging is dat zo. Details bepalen het karakter en de sfeer van de woning. Door het kiezen van de juiste kleuren, accenten en accessoires maak je de gehele woning aantrekkelijker. Denk eraan dat het niet te ingewikkeld hoeft te zijn. En dat eenvoud siert!

Reken op mvw merchandising & styling voor jouw homestaging project

Heb je zelf niet zoveel tijd voor het stijlvol inrichten van jouw vastgoed? Als ervaren interieurstyliste tover ik elke (nieuwbouw)woning in korte tijd om tot een plek waar mensen graag binnenkomen en vertoeven. Ben je als projectontwikkelaar op zoek naar de geschikte partner om jouw vastgoedprojecten te laten opvallen bij potentiële kopers? Neem gerust contact op of maak een afspraak voor jouw specifieke project. 

Scroll naar top